Dick Preesman, geboren te Laren (N.H.)in 1964.

 

Als kind was ik al druk in de weer met papier en penseel en door de jaren heen heb ik mijzelf het schilderen eigen gemaakt. Vanaf 1990 werk ik op professionele basis. In het begin voornamelijk naïef (Cobra-stijl) en naderhand vooral abstract. Een agent, die o.a. Patty Harpenau, Peter Diem en Herman Brood in haar portefeuille had, heeft midden jaren '90 ook mijn werk vertegenwoordigt.

Portretten

 

Naast abstract werk maak ik ook portretten, meestal in opdracht. Ook maakte ik een serie van bekende dorpelingen uit Eemnes en Laren. Voor bedrijven heb ik een aantal portretten gemaakt van mensen uit de sportwereld, o.a. Jos Verstappen.

Digitaal werk

 

Het onbegrensde van abstract werken probeer ik in alles door te zetten: in mijn portretten, maar ook in digitale kunst, waarmee er voor mij een nieuwe fase is aangebroken. Het spelen met kleur, vorm en lagen vloeit over in het werken met verf. Het fijne van digitaal werken is dat je het met schilderen kunt combineren, waarbij er een nieuwe dimensie ontstaat. Als de voorbewerking eenmaal is uitgeprint begint de afwerking. Hierdoor wordt elke print een uniek kunstwerk.

Bedrijfskunst

 

Abstracte kunst is uitermate geschikt voor bedrijfsruimten. Vanaf de jaren '90 maak ik veel werk voor bedrijven, die hun werkplekken willen voorzien van kunst op maat gemaakt. Samen met de opdrachtgever (en hun personeel) bekijk ik de omgeving en bespreken wij de wensen en mogelijkheden voor een passend resultaat. Zo kreeg ik de opdracht van o.a. Schaap Kaas te Huizen het gehele bedrijf te voorzien van abstract werk en mocht ik voor Cheese Partners Holland naast de directiekamer ook de ontvangsthal en de vergaderzaal voorzien van mijn werk. Inmiddels heb ik voor meerdere bedrijven werk gemaakt. Abstracte kunst is niet alleen geschikt voor bedrijven. Ook  particulieren kopen mijn werk.

Exposities & Webshop

 

Niet alleen in Nederland zijn er in diverse galeries exposities geweest. Ook in België, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Canada, Verenigde Staten en Zuid-Afrika is mijn werk tentoongesteld. Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet en zijn er veel sites met digitale expositiemogelijkheden. Zo kunt u via mijn webshop, zonder tussenkomst van een galerie, mijn werk kopen.

Dick Preesman Art Productions